
Regenerativ planteavl: Bliv klædt på med Carlsberg, Danish Crown og DAKOFO
Hør om regenerativ dyrkning, når FRDK og Agrovi inviterer til avlerdag 25. marts på Dalum Landbrugsskole. Landbruget skal have de bedste værktøjer, og dem får man her, lyder det
Regenerativt landbrug vinder hastigt frem i fødevareindustrien som en bæredygtig løsning på fremtidens udfordringer. Men hvad indebærer dyrkningsmetoden egentlig, og hvordan kan man som landmand imødekomme krav fra aftagere og markedet?
FRDK og Agrovi går sammen for at besvare disse spørgsmål og for at sikre, at landmændene ikke står alene. Det sker på Dalum Landbrugsskole 25. marts, hvor Carlsberg, DAKOFO og Danish Crown også deltager.
”Det er afgørende, at landbruget får den nødvendige viden til at blive professionelle regenerative planteavlere. Landmændene skal have de bedste værktøjer, og dem kan de få her,” siger Agrovis planteavlschef og vicedirektør Hans Henrik Fredsted.
Dagen starter med en introduktion til regenerativt landbrug. Derefter sætter vi fokus på fremtidens krav fra industrien, herunder forventningerne til EU’s Soil Health Directive, og hvordan aktører som Danish Crown ser på regenerativ dyrkning.
En paneldebat skal derefter diskutere, hvordan landbrugere bedst kan udnytte de nye markedsmuligheder.
”Dagen er super aktuel for rejsen mod det regenerative landbrug, som skal levere på fremtidens efterspørgsel og som skal sikre den sunde jords mange vigtige funktioner. Udvikling af know-how, sund økonomi og arbejdsglæde er fundamentet, og vi er i gang,” siger Annette Vestergaard, der er faglig medarbejder hos FRDK.
Derefter giver Agrovi en introduktion til best practice inden for regenerativt landbrug og jordbearbejdning, efterafgrøder og artsdiversitet. En øvet regenerativ landmand deler sine erfaringer med optimeret udbytte med mindre syntetisk input, mens en faglig ekspert fra FRDK forklarer, hvorfor jordsundhed er afgørende for fremtidens dyrkningssikkerhed.
Man kan desuden få et indblik i maskinsystemer og såteknologier, der understøtter den regenerative tilgang, og til sidst høre om, hvordan datadrevet landbrug kan optimere input og udbytte.
Prisen er 479,- plus moms, og der er tilmeldingsfrist 17/3.
Du kan læse mere om arrangementet, samt tilmelde dig her.
Information til redaktører: Arrangementet er en del af Agroecology-TRANSECT
Agroecology-TRANSECT er et Horizon EU-finansieret projekt baseret på arbejdet i 11 ‘Innovation Hubs’, der opererer på tværs af tre klynger for at udvikle evidens, data, indsigt og politisk modellering med multi-partner forskning, der involverer 19 forskningspartnere fra hele Europa.