Skip to main content

På Forkant med Regenerativt Landbrug gennem Langtidsforsøg

Hos Agrovi er regenerativt landbrug ikke bare noget vi snakker om – det er noget vi aktivt arbejder med på daglig basis.

Vi har arbejdet med regenerativt landbrug gennem tyve år, fordi vi tror på, at det er den mest bæredygtige dyrkningsform for vores landmænd, vores samfund og for vores miljø.

Vi tror på solide data og sætter en ære i at være på forkant med forskningen inden for feltet. Derfor overtog vi i 2023 en række langtidsforsøg med forskellige jordbearbejdningsintensiteter. Forsøgene blev etableret i 1999 og passes fortsat af landmanden Jørn Jørgensen.

Forsøgenes formål er at undersøge langtidseffekterne af regenerative metoder såsom minimal jordbearbejdning, direkte såning, diverst sædskifte og efterafgrøder. Der mangler stadig en masse viden om regenerativ dyrkning i en dansk kontekst, og derfor har disse arealer med en lang historie særligt stor værdi – både for den forskning der bliver lavet nu og her, men også for fremtidig forskning.

De fire forsøgsbehandlinger er tilrettelagt således:

  1. Pløjning med almindelig såning
  2. Stubharvning efterfulgt af almindelig såning
  3. Omlagt til direkte såning i 2014, efter at have været harvet siden 1999 (omlagt fra parcel 2)
  4. Omlagt til minimal jordbearbejdning og direkte såning i 2019, efter at have været pløjet siden 1999 (omlagt fra parcel 1)

Agrovi indsamler løbende data fra forsøgsparcellerne, og for tiden har vi fokus på at undersøge blandt andet ukrudtsforekomster i løbet af vækstsæsonen, fremspiringsprocent efter såning, plantedække over sæsonen, samt sygdomsforekomster og høstudbytter.

I takt med at vi indsamler og analyserer data, vil vi holde jer opdaterede på de resultater vi finder, og hvad det siger om regenerative metoder, så følg med her på hjemmesiden og vores sociale medier for at lære mere!

 

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0