Skip to main content

Arbejdsmiljøkonsulent: “Jeg skriver ikke fra en fængselscelle”…

Sådan lød sms-beskeden, der kom ind på telefonen en mørk eftermiddag i januar i år. Jeg måtte lige læse beskeden en ekstra gang! En landmand havde haft uanmeldt besøg af Arbejdstilsynet. ”Jeg klarede frisag – det var dejligt”, skrev han.

Året forinden havde vi sammen gennemgået virksomhedens arbejdsmiljøforhold, ulykkesrisici, holdt arbejdsmiljødrøftelse med medarbejderne og udarbejdet en APV mappe. Den kunne han så fremvise i forbindelse med besøget fra Arbejdstilsynet, og besøget gik nemt og godt, og han havde haft med en fin dialog med den tilsynsførende. Besøget sluttede med at virksomheden fik en grøn smiley.

Når vi udarbejder en APV for din arbejdsplads, så kommer der fokus på, hvordan vi kan undgå arbejdsulykker. Og det er ingen hemmelighed, at især landbruget er hårdt ramt af arbejdsulykker – særligt de meget alvorlige. Det skyldes blandt andet en travl dagligdag med mange forskelligartede arbejdsopgaver, store dyr og store maskiner. Og måske mangler vi også at have større fokus på arbejdssikkerheden med et godt arbejdsmiljø.

Helt at undgå ulykker, det kan vi måske ikke.  Men opmærksomhed på de risici, der er i din virksomhed i forbindelse med det arbejde, der udføres – det øger sikkerheden for alle.

Om lidt går vi ind i den travle tid med høstarbejde – det er især her, der sker mange ulykker. Stop op! Og forhold jer til risikoen, inden I går i gang med dagens arbejde. Husk hinanden på at gøre tingene sikkert, så ingen kommer til skade. Tal med hinanden om det. Det vi taler om, det bliver vi gode til!

Agrovi har de sidste 4 år hjulpet mere end 80 virksomheder med at udarbejde deres Arbejdspladsvurdering (APV), med at afholde årlig arbejdsmiljødrøftelser, eller med at lave sikkerhedsrunderinger på arbejdspladserne. Alt sammen noget, der med til at højne sikkerheden hos vores kunder og deres medarbejdere.

Ann Frost, Miljø- og Arbejdsmiljøkonsulent
Tlf.: 51797484 / E-mail: afr@agrovi.dk

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0